Design by MultiMove

Droogijsreiniging

Wat is droogijsreiniging?
Droogijsreiniging is een revolutionaire reinigingsmethode waarbij droogijs (in vaste vorm samengeperst CO2) als blaasmiddel gebruikt wordt. Het proces is een bijzonder milieuvriendelijk, effectief en tijdbesparend alternatief voor traditionele industriele reinigingsmethodes.

Het reinigingsproces bestaat uit drie fasen:

  1. Mechanisch. De droogijskorrels accelereren in de luchtstroom en raken de ongewenste aanslag met hoge snelheid, waarna deze verwijderd wordt.
  2. Thermisch. De lage temperatuur van het droogijs (-79,5 C) maakt de aanslag broos, veroorzaakt scheurtjes, zodat de aanslag kan worden verwijderd.
  3. Sublimatie. Wanneer de droogijskorrels een oppervlak raken, sublimeren ze van vaste vorm naar gas. Hierdoor wordt het volume 700 keer vergroot, waardoor de aanslag ”explodeert”.

Het bijzondere aan droogijs, dat er uitziet als kleine korrels (pellets), is dat het een volledig natuurlijk product is. Het is een vaste vorm van koolzuurgas (CO2) en wordt aan de lucht onttrokken. Na gebruik ”verdampt” het weer en verdwijnt de CO2 in de lucht.
De uitstoot van het CO2 draagt niet bij aan het broeikaseffect op aarde, er is slechts sprake van koolzuurgasrecycling. We lenen de CO2 even van de natuur en geven het na nuttig gebruik weer terug.

 

Wat zijn de voordelen van droogijs?

  • Een droog reinigingsproces. Droogijsreiniging is een volledig droog proces, aangezien het droogijs uit CO2 bestaat en dus verdampt als het met oppervlak in aanraking komt.
  • Geen afval. Het proces laat geen afvalproducten achter. Alleen de aanslag die verwijderd is moet opgezogen of weggeveegd worden.
  • Milieuvriendelijk. Met droogijsreiniging worden geen chemicaliën toegepast en het is dan ook volledig gifvrij.
  • Zacht. Droogijsreiniging heeft geen schurend effect en is zacht voor het oppervlak.
  • Hogere productiviteit. Uitvaltijd wordt verkort, omdat de tijdrovende demontage en navolgende montage overbodig zijn, aangezien de machine meestal on-line te reinigen is. Hierdoor wordt de effectieve productietijd verhoogd.
  • Effectief. Met verschillende spuitnozzles en reinigingssnelheden zijn ook moeilijk toegankelijke plekken te reinigen.
  • Kostenbesparend. Kortere uitvaltijd, verhoogde productiekwaliteit, reiniging eventueel zonder demontage, lagere loonkosten voor reiniging en milieubelastende stoffen zijn overbodig.